Marjolein Kleine tijdens haar werk voor Taart van Toen. Eigen foto
Marjolein Kleine tijdens haar werk voor Taart van Toen. Eigen foto

Festival der Zoete Verleidingen in Sleen

SLEEN – Veel zoetigheid aan de rand van Sleen op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 augustus. Anneke Boekee van B-Event (Zuidwolde) en Marjolein Kleine van brownies- en taartenbakkerij Taart van Toen aan de Slener Bommertsweg 2 organiseren dan het Festival der Zoete Verleidingen.

Heel veel kennis van onder meer taarten, zoetigheden, eetbare bloemen en fruit wordt bij elkaar gebracht vanaf 8 augustus rond de klok van 15.00 uur. Ruim zestig stands bieden alles wat met zoet te maken heeft, terwijl bloemsierkunstenaar Jacques Coolen vertelt over de eetbare bloemen. Dat is echter niet alles, weet ook Marjolein Kleine (40). “We willen graag hier in Sleen een taartenfestival en nu komt het er dan ook van. Een taart staat voor gastvrijheid en is meestal bestemd voor gasten of een feest. Daar heb ik veel mee.”

Kleine: “Mijn droom was om iets met taarten en gastvrijheid te doen. Ik ben oorspronkelijk een Drentse en kom uit Hollandscheveld. Dit werk wil ik alleen doen in een gebied waar ik zelf vandaan kom.” Daarom vertrok Kleine uit de Randstad naar Sleen. Zij verstuurt nu haar ‘brownies per post’ naar klanten in het hele land.

Een hectare grond
“Ik ken geen andere plaats waar zoveel producten op het gebied van zoet bij elkaar komen”, blikt Kleine vooruit op het festival. “De deelnemers komen zelfs uit het buitenland. We gebruiken een hectare grond en de stands worden vrij ruim opgezet met terrasjes. Het wordt geen braderie. We organiseren ook kinderactiviteiten en leggen een picknickveld aan. Vanaf 3.000 bezoekers zijn wij tevreden.”

Tijdens het festival wordt er op 9 augustus ’s middags een taartenbakwedstrijd gehouden. De opbrengst gaat naar Orange Babies: deze organisatie zet zich in om ervoor te zorgen dat minder baby’s met hiv besmet raken in Afrika. Opgeven voor de wedstrijd kan tot 8 augustus via een e-mail naar marjolein@taartvantoen.nl.

Festival Zoet wordt gehouden op 8 augustus (15.00 tot 21.00 uur), 9 augustus (10.00 tot 19.00 uur) en 10 augustus (10.00 tot 17.00 uur). Volwassenen betalen zes euro, kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar mogen voor drie euro naar ‘binnen’.

U wilt meer informatie? Bezoek dan www.festivalzoet.nl.

Artikel geplaatst door Kristian Elders op 30-07-12 08:43.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Krant van Coevorden via:
Advertentie
advertentie
advertentie
Advertentie