Bedrijfsleider Ed Mans van Emfix in Coevorden. Foto: Kristian Elders
Bedrijfsleider Ed Mans van Emfix in Coevorden. Foto: Kristian Elders

‘Een bouwmarkt met meer jeu’

COEVORDEN – Het bedrijf Emfix timmert een maand aan de weg in Coevorden. Aan de Monierweg worden onder meer houtkachels, schuttingen, gereedschap, ijzerwaren en ook zonnepanelen verkocht. Bedrijfsleider Ed Mans kijkt tevreden terug op de opening van het onderkomen, begin november. Ongeveer zestig belangstellenden kwamen opdagen. Mans benadrukt dat er niet alleen wordt verkocht. “De winkel is ontstaan door gunningen van leveranciers. Samen willen we een nieuwe markt neerzetten. Als we een kachel verkopen? Dan leveren we er indien gewenst ook een monteur bij. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld elektronica en alles op het gebied van tuinen.”

Mans brengt ook elektrische fietsen en scooters aan de man. Daarnaast worden brandhout en gereedschappen geleverd door Emfix en de leveranciers van het bedrijf. Het is de bedoeling dat de vrouw van Mans zich op termijn volledig gaat inzetten voor de administratie van het nieuwe bedrijf. “Wij hebben het streven dat de eindgebruiker zegt: hier haal ik het voor de juiste prijs. We zijn een soort bouwmarkt, maar dan met meer jeu. We willen constant kachels en fietsen aanbieden.”

Dongen
Mans werkt onder anderen samen met een tuiniersbedrijf, fietsimporteur en een gereedschapsbedrijf. Zijn compagnons komen uit het verre Dongen en verder uit de omgeving van Coevorden. “Ik denk dat we kans van slagen hebben met dit nieuwe concept. We bedienen ook mensen over de grens. Kachels die we verkopen, kunnen ook geplaatst worden in Duitsland. Daar hebben we de juiste mensen voor.”

Mans: “Als een bedrijf een goede naam heeft, zijn mensen niet te beroerd om ver te reizen. Dat effect moeten we hebben. Zoiets gaat alleen niet van vandaag op morgen, maar we zijn al bekend in Beilen en het Duitse Neuenhaus.”

Artikel geplaatst door Kristian Elders op 5-12-12 12:14.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Krant van Coevorden via:
Advertentie
advertentie
advertentie
Advertentie