Thuiszorgmedewerker Ria Gustin verzorgt een klant in Coevorden. Foto: Zorggroep Tangenborgh
Thuiszorgmedewerker Ria Gustin verzorgt een klant in Coevorden. Foto: Zorggroep Tangenborgh

Thuiszorg 24 uur per dag in gemeente Coevorden

COEVORDEN – Al vele jaren geeft Zorggroep Tangenborgh vanuit haar locaties thuiszorg in Zuidoost-Drenthe. Vanaf nu biedt Tangenborgh ook in de gehele gemeente Coevorden 24 uur per dag thuiszorg aan. De kleinschalige thuiszorgteams werken vanuit de zorgcentra De Voorde, Sint Franciscus – beide Coevorden – en De Etgaarde in Oosterhesselen. “Wie vandaag zorg nodig heeft, wordt dezelfde dag geholpen”, zegt beleidsmedewerker Dorothee de Bruin van Thuiszorg.

De Bruin vertelt dat mensen die thuiszorg krijgen het vaak erg vervelend hun dagelijkse ritme aan te moeten passen aan de betreffende thuiszorginstantie. Daarom biedt Zorggroep Tangenborgh thuiszorg, die aansluit bij de wensen en behoeftes van haar klanten”, zegt De Bruin. “Mensen die thuiszorg aanvragen krijgen te maken met één contactpersoon die alles voor de klant regelt. Daarbij wordt gewerkt met kleine en vaste teams waardoor de thuiszorgklant snel vertrouwd raakt met de zorgverlener.”

Behalve de ’normale’ thuiszorg zoals huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging, biedt Tangenborgh ook specialistische zorg voor bijvoorbeeld dementerenden. “Door deze professionele ondersteuning kunnen mensen met geheugenproblematiek langer thuis blijven wonen.”

De Bruin meldt dat de personenalarmering van Tangenborgh uniek is in Coevorden. “Als mensen in geval van nood op hun alarmeringsknop drukken, komen ze direct in contact met een verzorgende. Een medewerker van Tangenborgh gaat er dan heen om hulp te verlenen. Dit is bijzonder, want bij andere instellingen met alarmering wordt bij een signaal een familielid of bekende gewaarschuwd. Tangenborgh garandeert meteen professionele hulp.”

Vragen
Mensen die vragen hebben over thuiszorg of alarmering kunnen tijdens kantooruren binnenlopen bij de klantenservices van De Voorde, St. Franciscus en De Anloop in Schoonebeek. Bellen mag ook via 0591-6874100. Dat kan 24 uur per dag.

Artikel geplaatst door Kristian Elders op 1-02-12 09:00.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg Krant van Coevorden via:
Advertentie
advertentie
advertentie
Advertentie